
המדריך השלם והקליל לבחירת מצלמה
קניית מצלמה
כפי שחלקכם ודאי יודע, קשה מאוד לצלם ללא מצלמה ויש שיטות שסוברות שזה אפילו בלתי אפשרי! לכן אספנו לכם פניני חכמה שיאירו לכם במסע המפרך לעבר המפלצת הנכספת.
כמה תעלה לי מצלמה?
תלוי בך בהחלט! (וגם בדודים עשירים אם ישנם) מצלמה למתחילים ועדשה בסיסית יתחילו באזור ה1500 וצפונה, אבל עליכם לקחת בחשבון שמדובר בתחביב יקר מעט, עדשות טובות, מצלמות ראויות וכן ציוד נלווה עולים בהחלט סכומים נחמדים ואם אתם לא רוצים להשקיע סכומים כאלה תעברו ללימוד מפוחית . משזה נאמר יש להדגיש שלא בהכרח מצלמות מפוארות ועדשות שרק ביל גייטס יכול להרשות לעצמו יכולות להפיק תמונות מעולות, החלק שלכם בהפקת התמונה משפיע הרבה יותר, חלק גדול מהתמונות שבאתר נוצרו בעזרת מצלמת מתחילים ועדשה שעולה בחנות כ167 שקלים חדשים!
איך לבחור מצלמה?
כאן רק ניגע בקצרה ממש באפשרויות שלפניכם, אבל זכרו שבשביל להחליט נסו לקרוא על המושגים שלפניכם בהרחבה בפרק על הכרת גוף מצלמה באתרינו המוצלח. תעשו טובה לעצמכם ותנסו לבדוק לפני כל קניה ככל הניתן את הפריט שתרצו (אם יש לכם מכר צלם זה הזמן לשיחת טלפון נלבבת לחימום היחסים) נסו להחזיק ביד מצלמות ולראות אם זה נוח לכם- כבד / קל – גדול / קטן- והאם המצלמה קלה לתפעול בשבילכם, וכדי לקבל אינדיקציה. אל תהיו ביישנים (בגבול הטעם הטוב) אנשים ישמחו להסביר לכם ולתת לכם להתנסות (ואם לא פשוט תחליפו את הידידים שלכם הם מקולקלים לגמריי!). יש לזכור שהעדשות הם אלו שברוב המקרים יקבעו הרבה יותר את יכולות ואיכות הצילום שלכם מאשר גוף המצלמה ככה שעדיף שתבדקו גם אותם באותה ההזדמנות. תעשו טובה לעצמכם וליקום כולו ואל תקנו יד שניה ללא התייעצות עם מישהו שמבין ושיבוא אתכם לבדוק, יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשתבש במצלמה או בעדשה שעין מקצועית יכולה לאתר. (כל האמור לעיל אינו תקף במקרה שאני מוכר ציוד משומש במקרה זה תקנו בשמחה ואין מה לדאוג כמובן). אל תקנו מצלמות ישנות גם אם הם היו מצלמות דגל בשנות ה50 זה יטריד אתכם בהמשך - כרטיסי זיכרון אחרים, חיבורים איטיים, רזולוציה נמוכה, וידאו מעפן, פוקוס נוראי בצילום דרך המסך (לייב ויו) ועוד סוגים של עונשים קשים. אלא אם כן אתם מתכננים לעבוד בנשיונל גיאוגרפיק לא בטוח שאתם צריכים בהתחלה מצלמות דגל בעלות תגיות נפוחות, רוב המתחילים לא זקוקים ל66 תמונות בשניה, תשע מאות נקודות פוקוס, צילום בהילוך איטי ב8k ופיצ'רים כאלה.
איזה חברה של מצלמה לקנות
קולמוסים רבים נשתברו וכסאות כתר רבים נזרקו בבירור סוגיא זו, ולעניות דעתי העשירה אין חברה אחת שהיא הכי מוצלחת בכל, והכל תלוי בצרכים שלכם לכל חברה יש את היתרונות שלה (חוץ מאלה עם ניקון מה אתם רציניים? ודאי שקנון יותר טובה פי אלף!!!!) את הממשק שלה, העדשות והפיצ'רים שלה ואת עדת המעריצים השרופים שלה שיגנו עליה בחירוף נפש ובחילופי מהלומות ידידותיות. יש לציין שלכל חברה יש את העדשות שלה ואי אפשר לחבר בלי מתאם מתאים מחברה אחת לשניה וגם אז התוצאות לא יהיו כמו עדשה מקורית של החברה, בעיקר במהירות הפוקוס והדיוק שלו. ומה שיוצא מזה הוא שאם יש לכם אח או אחות או שניהם עם סוג מצלמה מסויים יתכן ועדיף שתקנו פריטים מאותה החברה כדי שתוכלו להעביר ביניכם ציוד. בתחום הdslr המובילות בתחום הם canon וnikon (קנוניקון) במירורלס בנוסף להנ"ל ישנה את סוני (וכן את פוג'י ופנסוניק.)
מירורלס או dslr
ההבדל בין שני המושגים הוא: על רגל אחת – (חוץ מואהבת לרעך כמוך כמובן) – העינית. כשאתם מסתכלים בעינית בdslr מראות מוליכות את הקרן האור שעוברת בעדשה אל העין שלכם (ובתקוה - אל המח שמחובר אליה). ולעומת זאת במירורלס (ללא מראה בתרגום בלתי חופשי) אתם פשוט מסתכלים על מסך שישנו בעינית. היתרונות של המירורלס הם שאפשר לראות כבר בעת הצילום את התמונה כפי שהיא תראה בעת הצילום, הם מתקדמות יותר מבחינה טכנולוגית, ובדרך כלל קטנות יותר, והעדשות חדשות יותר. היתרונות של הdslr הוא במחיר ובחיי הבטריה שלרוב ארוכים יותר (בעיקר בגלל שאין מסך שדולק בכל עת הצילום) דבר נוסף - אם אתם בשוק היד שניה יש המון dslr ועדשות במחירים שווים לכל נפש וכיס (נזכיר שוב - יד שניה בודקים טוב לפני שקונים) נכון לכתיבת שורות אלה פשוט וברור ללא צל צילו של צל שהעתיד טמון בmirrorless אבל העדשות היקרות והגופים הלא זולים מרתיעות בעיקר צלמים מתחילים (ובצדק). ושוב- עדשות של מירורלס לא מתאימות לdslr ולהפך, ישנם מתאמים כמובן אבל הם לא זולים במיוחד ולא בטוח שהם יתנו את התוצאה כמו עדשה שמתאימה מלכתחילה.
תהיו ברורים
תבררו עם עצמכם מה אתם אוהבים לצלם?, אנשים, בעלי חיים, רחוב, נוף, צילומי אדריכלות ופנים, וידאו, רחפנים, מאקרו (תקריב). מתחת למים. תלמדו קצת על צילום לפני שתקנו בעיקר את הבסיס, תתנסו בציוד שבידכם גם אם הוא גרוע ביותר כדי לקבל מושגים וידע (גילוי נאות אני צילמתי במצלמה בייתי על מצב ידני במשך כחצי שנה עד שקניתי את המצלמה החצי מקצועית הראשונה שלי, ניסיתי כל מה שאתם יכולים להעלות על דעתכם למדתי ממאמרים ואתרים כמובן שלא מעולים כמו האתר שבפניכם) האם תרצו להתפרנס מזה? צילום אירועים? סטודיו? מכירה באתרי סטוק? זה רק תחביב? מה חשוב או לא חשוב לכם במצלמה שאתם הולכים לבחור?: גודל, משקל, יכולות וידאו, צילום רציף, wifi. מסך מגע. מסך מפרקי. גודל סוללה. מייצב, 4k. סלואו מושן (הילוך איטי). אם לא תהיו ברורים לעצמכם קודם, מוכרים נחמדים ינסו לעזור לכם ותוכלו למצוא את עצמכם מבולבלים כהוגן, כמובן שלא תמיד הכל ברור לנו עצמנו עד שנקנה ונטעם ורק אז נדע מה אנחנו יותר מתחברים אליו אבל צריך להיות לנו כיוון ברור (גם בכללית בחיים).
חלק שני - כי זה התחיל להיות ארוך מדייYosefus Flavius
כותב הבלוג